Kockázat magazin archívum

Korlátozás nélkül letölthető cikkek

Humán kockázatok: a leggyengébb láncszem

A biztonsági kockázatok közül a legnagyobb sebezhetőséget szinte minden vállaltnál a humán kockázatok jelentik. Vajon miért, hogy jelentkezik ez, és van-e ellene hatékony védekezés?

Amikor a menedzsment dönt: legyen katasztrófa

Ön is volt már végeláthatatlanul hosszúra nyúló döntési szituációban? Volt már, hogy nem tudott szakmailag megalapozott elképzelésekhez pénzt szerezni? Futott már hosszú köröket az engedélyezési procedúrák miatt? Volt már, hogy ez miatt nagy baj történt? Ha nem, lehet, hogy eddig csak szerencséje volt...

A folyamatokba épített ellenőrzés

Ha a kockázatokat egymástól elkülönítve próbáljuk kezelni és nem vesszük figyelembe azok egymásra való hatását, akkor egy egyszerű matematikai alaptétel bizonyosságát erősítjük: ha egy szorzat bármely eleme nulla...

Az igazságügyi szakértő aktáiból

Milyen jogi következményekkel járhat, ha az informatikai kockázatok kezelése nem megfelelő? Milyen hatása lehet ennek egy cég vezető tisztségviselőjére nézve? És vajon mi köze mindennek az Autóklub „sárga angyalaihoz”?

Informatikai kockázatok kordában tartása COBIT-tal

Az elektronikus szolgáltatások átszövik életünk szinte minden területét a munkahelytől kezdve, a vásárlásainkon át egészen a szórakozásig. Egyre többek munkáját teszik könnyebbé és életét tartalmasabbá a hálózatokba összekapcsolt számítógépek. De tudjuk-e, hogy milyen veszélyekkel jár a helytelen használat?

A katasztrófák vidám oldala - 2005 karácsony

Ugye Ön sem szeretné munkával, vagy szakmai anyagok olvasgatásával tölteni az ünnepeket? Mi sem! Mielőtt még koccintana kollégáival és elindulna megvenni az utolsó ajádékokat, dőljön hátra és fogadja tőlünk szeretettel ezt a kis vicces karácsonyi összeállítást.

Kontrollált repülés

Pontosan tudja, mit fog tenni, amikor bekövetkezik a baj, de még egyszer sem próbálta ki? Mi a garancia, hogy a gyakorlatban is működik a terve? A veszélyhelyzetekre való felkészülés és reagálás lépései a fenti esetekben sem térnek el: figyeljen hova kerül a súlypont!

Psycho I.

Nem tudja keresztülvinni biztonsági elképzeléseit, mert mindig akad fontosabb dolog? A munkatársak azon versenyeznek ki játsza ki előbb a szabályozásokat? Mielőtt rosszra gondol, a filmmel való cím egyezőség nem a megoldást takarja. Ahhoz inkább olvassa el cikkünket!

Üzletmenet folytonosság: Nehogy a farok csóválja!

DRP és BCP. Katasztrófa elhárítás és üzletmenet folytonosság. Sokszor használják együtt, néha egymás helyett ezeket a kifejezéseket. Helytelenül. Mi a különbség közöttük? Tényleg mindegyik az IT hatáskörébe tartozik?
Kizárólag az ingyenes Kockázat Magazin regisztrált olvasói számára elérhető tanulmányok

Informatikai felügyeleti tapasztalatok a PSZÁF-nál

A pénzügyi szervezetek életében fontos lépés volt az ágazati törvényekben (Tpt., Hpt., Mpt., Öpt.) 2004. évben kihirdetett - napjainkra többségében hatályossá is vált -, az informatikai rendszerek védelméről szóló jogszabályváltozás.

Psycho II.

Büntetés, vagy a jutalmazás? Meggyőzés vagy kényszerítés? Mi a célravezetőbb a biztonsági kockázatok csökkentésében? Ha olvasta előző cikkünket és érdekelt az eredményességben, itt megkaphatja a válaszokat kérdéseire.

Nyitólap | Kockázat Magazin | Cikkek | Alapfogalmak | Partnerek | Kapcsolatfelvétel


Copyright 2005, Abesse Minden jog fenntartva | Online Marketing: MarketingSzoftverek